Virus rädsla? Hur kan du förebygga dig så du inte blir sjuk?

Virus rädsla? Hur kan du förebygga dig så du inte blir sjuk?

Just nu är det väl viktigare än någonsin att se till att sitt immunförsvar är på topp. Corona viruset sprider sig med vindens hastighet och hysterin är enorm och många människor är rädda för att bli sjuka. Anledningen till spridningen är att det är ett helt nytt virus och vi har inga antikroppar mot det som vi har för vanliga typer av influensa som har muterat sig själva. Detta virus är en helt annat typ av virus och det är därför det går från en epidemi till en pandemi. Alla drabbas men långt ifrån alla behöver blir sjuka. VI vet också att det är svaga och sjuka som råkar illa ut så se till att du har full kapacitet nu för dina självläkande mekanismer.

 

Så vad kan du göra själv? Jag kommer ta upp de viktigaste aspekterna!

 

Det viktigaste du själv kan göra för att skydda dig är att se till att ditt immunförsvar har full kapacitet. Du vet den här bägaren som fylls på och plötsligt blir full. Nu är det viktigt att se till att det inte blir fullt.

 

Kanske det viktigaste just nu är maten!

 

Hur kan det komma sig? Vi pratar ofta om matens betydelse för ett gott immunförsvar och jag skall förklara varför det är viktigare än någonsin att kanske vara extra noggrann just nu.

 

Det finns två former av proteiner som är väldigt svårt för människokroppen att bryta ner!

7 av 10 kan inte bryta ner gluten och mejeriprodukter optimalt. Vad sker i kroppen då?

 

Proteiner som gluten som finns främst i det moderna vetet men även i andra spannmålsprodukter förutom havre, (alltså i vete, råg, korn) samt mjölkproteinet kasein A1 som finns i alla mejeriprodukter, är väldigt svårt för våra kroppar att bryta ner. Detta är förädlade produkter och nya former av proteiner har skapats. När dessa inte spjälkas till sina minsta beståndsdelar aminosyror i tarmen utan blir kvar som peptider så angriper vårt immunförsvar dessa med hjälp av IgG antikroppar. Kroppen kopplar detta som inkräktare precis som ett virus och går till angrepp vilket är bra då peptider ställer till skada i kroppen. Men det är inte bra att immunförsvaret är upptaget med att tackla mat som vi inte bryter ner och äter varje dag istället för att ha full kapacitet på det virus som nu härjar vilt i världen. IgG antikroppar har vi främst för att skydda oss mot virus och bakterier dessa skall rycka in när vi utsätts för det men är IgG antikropparna fullt upptagna med det vi inte kan bryta ner ordentligt från kosten så hinner inte immunförsvaret med att skydda oss från virus och det är då vi blir sjuka.

 

Så är det någon gång du kanske skall ta tag i det här med kosten och ersätta det vita mjölet och mjölkprodukterna med något annat så är det kanske just nu för att skydda dig så bra du kan och låta ditt immunförsvar jobba med det det bör ha full kapacitet till nu i dessa dagar - virusbekämpning.

 

Jag råder alla till att göra förändringar i sin kost i förebyggande syfte. Det är oerhört vanligt med dessa nedbrytningsproblem och ofta känner du det inte i ditt matsmältningssystem men det påverkar dig på annat sätt som t ex huvudvärk, ont i leder och muskler, artrit, artros, hudproblem, allergier, trötthet osv, listan kan göras lång. Så jag rekommenderar dig verkligen att göra något nu med tanke på virusets snabba spridning för att i alla fall göra vad du kan för att slippa bli sjuk.

 

Hur mår dina celler?

 

Det är också viktigt att se till att du har starka celler då virus går igenom svaga celler in i cellkärnan. Alla virus är DNA eller RNA virus vilket betyder att de muterar sig in i cellerna. Det är därför det inte finns något läkemedel som fungerar på virus. Detta sker bara om du har svaga celler alltså om spänningen på cellerna är för svag. Du skall normalt sett ha en spänning på cellmembranen på ca -80 mV. Har du starka celler och rätt spänning på cellnivå så har virus svårt att ta sig igenom och då blir du inte lika lätt sjuk.

 

Hur optimerar du cellerna?

 

Genom att använda Health optimizing cellreguleringssystem så uppnår du friskare celler och optimerar energiutväxlingen på cellnivå. Vad är det då som påverkar och gör att cellerna blir svaga. Ja egentligen det mesta vi utsätter våra kroppar för idag, dålig mat, strålning, miljögifter, infektioner osv. Vi är egentligen skapta för att gå barfota utomhus på gräset, på stranden eller i vattnet för att via jordens dragningskraft ladda våra celler optimalt. Hur många av oss gör det och är det möjligt i dagens samhälle? Nej det är ju väldigt svårt och det är också en av orsakerna att det är lättare att bli sjuk och drabbas av kroniska, autoimmuna tillstånd. Det cellregleringssystemet gör är att det laddar våra celler så cellerna fungerar optimalt igen och det är det bästa du kan göra för din optimala hälsa. Det ger oss tillgång till fler fria elektroner vilket är viktigt då de skall binda gifter osv till sig, har vi inte tillgång till det så binder det sig i vävnad istället och gör att cellerna blir för svaga. Optimera sina celler borde alla göra varje dag men kanske ännu viktigare i dessa tider. Gifter, toxiner, inflammation av olika slag fastnar som sagt bara om cellerna är för svaga och virus penetrerar bara cellerna när de är svaga. Daglig behandling med cellregleringssystem är väldigt effektivt för att optimera sin hälsa.

 

Vitaminer

 

Fyll din kropp med Vitamin-C, vitamin-D och aminosyran L-lysin för att boosta ditt immunförsvar ytterligare. Det kan också vara bra att ta t ex echinasea. Ev kan kolloidalt silver vara bra, det är mycket som tyder på att det har god effekt på virus och bakterier och skadar kanske inte att ha hemma. Jag rekommenderar lite högre doser C-vitamin.

 

God hygien

 

Att ha extra god hygien är också väldigt viktigt nu. Bäst är att bara tvätta händerna med vanlig tvål och vatten. Tvätta inte händerna med handsprit det tar bort din naturliga mikroflora som stärker oss använder du handsprit så blir du faktiskt mer mottagliga. Så tvål och vatten är det bästa. Ta dig inte i ansiktet, peta tänder, peta näsa, klia dig i ögonen osv. Munskydd har ingen effekt i förebyggande syfte, det kan faktiskt tvärtom vara värre då virus som kommer från andra fastnar i munskyddet och gör dig än mer mottaglig.

 

Får du känningar av förkylning, ont i bröstet, hosta och får feber så stanna hemma. Sänk inte febern med alvedon. Feber är en naturlig process som vårt självreglerande  system ger oss för att så fort som möjligt bli av med infektion. Feber tar död på patogener som virus så att sänka det förlänger bara sjukdomstillståndet. Det är även säkrare att stanna hemma än att ta sig till sjukhus där du riskerar att smittas av andra infektioner när du redan är svag. Så stanna hemma, bädda ner dig och låt febern göra jobbet.

 

Glöm inte att din kropp har en fantastik förmåga till självläkning, den strävar alltid efter det men gör ditt bästa för att hjälpa din kropp och undvik och minimera i möjligaste mån det som skadar vårt självreglerande, självläkande system.

 

Det viktigaste att tänka på är:

Kosten, strålning, motion, mental stress, vatten, gifter, sömn, miljön. Detta är viktiga teman generellt och vi kommer fortsättningsvis att beröra dessa i olika teman.

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med din hälsa och för att se hur din kapacitet till läkning är.