Små enkla tips på vad du kan göra för att minimera gifterna du utsätts för dagligen.

Små enkla tips på vad du kan göra för att minimera gifterna du utsätts för dagligen.

DETOXA DIG INFÖR VÅREN OCH SOMMAREN

 

Känner du att din hud känns vintertorr och trött, ångest över att ta av dig och blotta celluliter och blekhet, känner du dig trött, fungerar inte magen som den skall.

 

Små enkla tips på vad du kan göra för att minimera gifterna du utsätts för dagligen.

 

Det finns mycket du kan göra för att förebygga detta. Det är gifterna du har i kroppen som skapar celluliter och ofta smärta och stelhet, överviktsproblem och trubbel med magen. Detta leder ofta vidare till att du inte orkar röra dig som du skall vilket i sin tur leder till sämre blodcirkulation och sämre lymfcirkulation. Du vet väl att lymfan inte har någon egen cirkulationspump som hjärtat har och måste därmed stimuleras med motion och rörelse och andning. Allt detta gör att du får för lite syre till cellerna och då förstår du säkert varför du lättare blir trött och hängig. Såklart kan det finnas en mängd andra orsaker till detta men det finns en del att tänka på ändå som är viktigt för oss alla!

 

 

Men först, var kommer gifterna ifrån?

 

Maten vi äter innehåller mycket giftämnen, besprutningsmedel, olika typer av E-ämnen, färgämnen, smakförstärkare, listan på E-ämnen går att göra lång. Vårt motto är att mat inte skall ha någon innehållsförteckning, försöker man leva efter detta så gott det går så är man en bra bit på väg.

 

Plaster

Visste du att plaster utgör ett stort hot för förhöjda östrogennivåer i kroppen. Östrogen gör ofta att du lägger på dig, det är cancerframkallande och skapar mycket problem och hormonella obalanser. När män börjar få bröst så är det ofta ett tecken på förhöjda östrogennivåer hos mannen.

 

Man kan tänka på att förvara maten i glasburkar i möjligaste mån eller i giftfria plastburkar/matlådor.  Det finns också giftfria plastflaskor som vi rekommenderar att man använder, de väger inte lika mycket som glas och är enkelt att ta med sig och skicka med barnen. Freewater vattenflaskor och matlådor är helt fria från skadlig plaster och kemikalier och är ett säkert alternativ.

 

Det som också är viktigt att tänka på är att när tex en vattenflaska du köper i butiken ligger i bilen och blir varm nu på våren och sommaren så avger den ännu mer östrogen, så det skall du absolut tänka på att inte dricka vatten som legat i bilen. Ett annat tips är att alltid öppna bilen en stund innan du hoppar in i den en varm vår- eller sommardag för att vädra ut lite östrogen. Bilens plaster avger också en mängd östrogen. Det är egentligen inte så svårt att göra lite små förändringar för att minska på den utsatthet vi har idag.

 

Vi utsätts för en rad gifter varje dag och vår kropp har en fantastisk kapacitet att tackla mycket men det kan lätt bli för mycket och man kan gärna hjälpa kroppen att bli fri en del av detta på en enklare sätt.

 

Så det du kan göra hemma är:

 

Magen: Hjälp kroppen med utrensning, det finns många sätt att göra det på. Chlorella och gröna drinkar är bra att ta. Det viktigaste och steg ett är dock att få fart på magen så du tömmer den varje dag. Är du förstoppad så blir du förgiftad. Tänk dig att du ställer ut en tallrik med mat när du är i Thailand en väldigt varm dag, så låter du den stå där i 3 dagar, vad händer med den? Den jäser och det bildas en rad skadliga bakterier. Samma sak händer i din tarm och dessa gifter som skapas läcker ut i din kropp. Det finns flera bra produkter man kan testa att använda för att få fart på magen. De flesta av våra klienter har väldigt god effekt av Oxytarm, räcker inte det så kan man testa att ta Living Cleanse i kombination med oxytarm. Men det viktigaste är att se över vad du äter.

 

Många människor reagerar väldigt dåligt på gluten, vissa människor bryter inte ner maten som de skall och saknar tex magsyra eller andra enzymer, enzymkomplex kan också vara bra.

 

Rörelse är viktigt så du får igång tarmrörelsen och cirkulationen i hela kroppen. Power walk, ett pass på gymmet eller något annat du trivs med att göra. Bra är att gå minst 7000 steg / dag varav gärna komma upp i puls några gånger /dag. Hinner du inte med rörelse varje dag så behöver du inte ha dåligt samvete för det, du kan lätt använda kroppstimulatorn istället. 8-10 min beroende på hastighet, varje dag motsvarar minimum vad du behöver röra på dig varje dag.

Welness hälsokost hälsopaketet

 

Drick tillräckligt mycket vatten, gärna med citron i då det stimulerar magsyra produktion, gröna smoothie är sunt och avgiftande, ät mycket grönsaker och frukter om du tål det bra utan att ditt insulin skenar iväg.

Det finns bra örter, alger och olika kurer man i tillägg kan ta för att få fart på systemet. Chlorella och lymosin är det vi främst använder till våra klienter.

 

För din hud är det viktigt att också få fart på cirkulationen ett fantastiskt bra sätt är att du börjar torrborsta dig, tänk på att ta från benen och upp mot hjärtat. Alltid nerifrån och upp. Cocosfett på huden har ett naturligt solskydd i sig som motsvarar ca 4-5 i solskyddsfaktor, det är dessutom bra mjukgörande. Annars rekommenderar vi ekologiska hudprodukter, vi använder Maria Åkerbergs produkter på vår klinik och dessa kommer inom kort i webshopen också.


Du kan stimulera cirkulation, syresättning och avgiftning på många sätt men glöm inte att dricka mycket vatten när du sätter fart på din avgiftning så dina avgiftnings organ hänger med och kan skölja ut allt.

 

Kan jag förvänta mig några reaktioner när jag sätter igång med en avgiftnings procedur?

 

Har du mycket gifter i kroppen så kan man ibland få lite utrensningssymptom, det kan kännas i magen, du kan bli trött och ibland kan det ge sig tillkänna i huden till att börja med. Extra viktigt att dricka mycket vatten. Någon gång kan det vara klokt att stötta levern lite extra om det blir jobbigt. Metionin komplex är ett bra preparat för leverns avgiftningsfaser.

 

Tänk hur skönt det kommer kännas när du har gjort det bästa för din kropp och själ och hud!

 

När du fått ut gifterna och minskat på intaget av gifter och dessutom jobbat med huden och fått fart på cirkulation och lymfa och tar detta som en daglig rutin så kommer du känna dig så mycket piggar och fräschare. Energi och livslust ökar och du är redo att ta emot våren och sommaren på bästa möjliga sätt.

Hälsopaketet