vad är probiotika hälsopaketet

Hur probiotika kan hjälpa dig med många besvär

Vad är probiotika?

 

Probiotika betyder FÖR LIV!

Probiotika är det goda bakterierna som hela ditt matsmältningssystem behöver för att må som bäst. Människokroppen består till största delen av bakterier och det är viktigt att vi har en bra balans mellan de goda bakterierna som faktiskt är chefen över vårt immunförsvar och de dåliga bakterierna.

 

Syftet med probiotika är att hålla de dåliga bakterierna under kontroll. Får du störningar och obalanser i tarmfloran så kan det leda till olika hälsobesvär som faktiskt inte bara är relaterade till mag- och tarmproblem. Ett väl fungerande matsmältningssystem är grunden till god hälsa rent generellt och idag vet man att många hälsoproblem grundar sig från obalanser i mag- tarmkanalen.

 

Visste du att vi har ca 10 gånger mer bakterier i kroppen än vad vi har celler. Vissa säger att människokroppen är ett skal för bakterier.

 

Idag är vi utsatta för mycket kemikalier, många har tagit antibiotikakurer, vår kost är förändrad och vi äter inte tillräckligt med naturliga råvaror som är byggstenar till de goda bakterierna. Socker är direkt skadligt för alla goda bakterier och de ger dessutom näring och matar de dåliga bakterierna så att överväxten av dessa blir allt fler. Detta påverkar ditt immunförsvar och påverkar många andra funktioner i din kropp.

 

Förutom att förbättra din mag- och tarmhälsa vad gäller uppblåsthet, förstoppning, diarré, IBS (irriterad tarm) samt symptom från andra mag och tarm sjukdomar som Ulcerös kolit, Chrons så får du med hjälp av probiotika färre dåliga bakterier i tarmen och därmed kan inflammation generellt i din kropp minska.

 

Att inte få tillräckligt med probiotika kan ha flera negativa hälsoeffekter, men först och främst påverkar det som sagt vår matsmältning som i sin tur påverkar hela vår hälsa.

 

Idag är det allmänt känt att viktproblem beror på en förändrad tarmflora, den mentala hälsan påverkas också av försämrad bakterieflora i tarmen. Visste du att merparten av serotonin bildas i tarmen så det är viktigt att ha en bra tarmflora.

  

Vilka är då fördelarna med probiotika?

 

Fördelarna är många, probiotika kan:

 

  • Stärka ditt immunförsvar: ditt immunförsvar producerar T-celler sk mördarceller och antikroppar, allt för att ta hand om oönskade inkräktare i din kropp.

 

  • Förbättra din hudhälsa: en bra probiotika kan förbättra acneproblem ihop med kostomläggning såklart, det är viktigt att försöka utesluta mejeriprodukter och socker om man har acne och se om det har effekt, samtidigt läker man tarmen med hjälp av bland annat probiotika.

 

  • Förbättra din mentala hälsa: tarmen och hjärnan är direkt kopplade till varandra så en fungerande tarm är viktigt för den mentala hälsan.

 

  • Tarmhälsan i sin helhet: goda bakterier i tarmen kan minska uppblåshet, lindra förstoppning och hjälpa till vid ett flertal matsmältningsproblem. Det är dock viktigt att se över vad man äter också, ibland kan det vara en idé att testa att utesluta en del livsmedel under några veckor för att känna effekt av det.

 

  • Viktminskning: probiotika kan vara väldigt viktigt, det finns ett flertal studier som visar på kopplingen tarmflora och övervikt.

 

Hur får jag i mig probiotika?

 

Det bästa är att lägga till lite i sin kost varje dag. Det finns en del livsmedel som är rika på probiotika. Surkål, kimchi, kokosyoghurt som du gör själv (fantastiskt gott) kommer göra susen på din tarmflora. Var bara noggrann med det du köper så det inte är pastöriserat för det betyder att bakterierna är borta.

 

Du kan också ta probiotika som tillskott, detta rekommenderas om du har eller har haft problem med din mage eller återkommande infektioner och problem med ditt immunförsvar.

  

 

Det finns många olika produkter att välja mellan, de skiljer sig i mängd stammar och kvalitet. Probiotika har svårt att överleva magsäckens magsyra och får därmed svårt att kolonisera sig i tarmen. Många tror att det är bäst att ta en probiotika med så många stammar som möjligt i men det är som med kosttillskott, det ena kan slå ut det andra så det är inte alltid en fördel att ta mycket. Det är bättre att hitta en som är anpassad för det problem man har.

 

SanBiota innehåller olika blandningar med med olika probiotika bakteriestammar. De är unikt sammansatta för olika typer av hälsoproblem.

 

 

 

SanBiota probiotika är beskyddade med en teknologi som heter ProbioAct. Denna teknologi är unik och beskyddar bakterierna i magsäckens sura miljö så att bakterierna överlever och aktivt kan jobba i tarmen och kolonisera sig där.

 

Alla SanBiota probiotika innehåller utvalda stammar som är vetenskapligt utvalda och testade i samarbete med välrenommerade  universitet, laboratorier och sjukhus.

 

Det är klokt att byta stammar för att bygga upp tarmfloran successivt, välj den sort som passar dina bekymmer.

 

För att sammanfatta hur viktigt det är med en god tarmflora så vet vi idag att probiotika är viktigt för oss, förr vi fick i oss det mer naturligt från naturen, vi städade inte lika frenetiskt, vi kanske lever ett för rent liv idag, viss forskning tyder på det. Vi mår bra av lite smuts! Var utomhus och påta i jorden, gå barfota, utsätt din kropp för naturen på så många sätt som möjligt för att få allt det naturliga i din kropp. Men vi vet samtidigt att idag är många rädda för det, rädsla för att bli smittad av parasiter från sina husdjur, rädsla för fästingar osv, men faktum är att har vi ett bra immunförsvar och en väl fungerande tarmflora så blir vi inte sjuka av detta, vårt fantastiska immunförsvar tar hand om det. Har du funderat över varför vissa blir sjuka i  tex borrelia och inte andra. Det har med vårt grund immunförsvar att göra.

 

Stärk ditt immunförsvar och din tarmflora!