Obehag i magen?

Obehag i magen?

Probiotika som kan hjälpa till att återställa balansen i matsmältningssystemet.

Väl fungerande matsmältning är beroende av en sund bakterieflora i tarmen. Stress, kost och antibiotikakurer kan påverka floran så att den blir obalanserad. Tarmbakterier har många viktiga funktioner i många delar av vår biologi såsom

  • ämnesomsättning
  • hormoner
  • nerv- och muskelfunktion
  • immunförsvar

Syftet med probiotika är att hålla de dåliga bakterierna under kontroll. Får du störningar och obalanser i tarmfloran så kan det leda till olika hälsobesvär som faktiskt inte bara är relaterade till mag- och tarmproblem. Ett väl fungerande matsmältningssystem är grunden till god hälsa rent generellt och idag vet man att många hälsoproblem grundar sig från obalanser i mag- tarmkanalen.

Sättet som SanBiota fungerar är att den bygger upp din normala tarmflora. Äter du rätt kan du efter detta få en ökning av fler goda tarmbakterier med bättre sammansättning. 

Varför probiotika i pulverform och inte i kapslar?

Probiotika i pulverform har visat sig öka bakteriernas överlevnad:

Det bästa sättet att ta probiotika är att välja en produkt som innehåller frystorkade bakterier som är skyddade med "Probiact-teknik". När bakterierna vaknar till liv får varje bakteriestam sin optimala näring (prebiotika) tillförd från Probiact-tillsatsen i pulvret. Detta stärker bakterierna så att de lättare kan föröka sig och etablera sig på tarmslemhinnan. Genom att välja ett probiotiskt tillskott i kapselform får man inte lika bra fördelning av bakterierna i tarmen. Kapseln kommer att öppna sig längre ner och bakterierna ger inte lika bra utbyte. En studie gjord på våra pulver visade en minskning av överlevnaden med 95 % genom att packa pulvret i kapslar. När vi blandar pulvret i ljummet vatten väcks bakterierna till liv från det vilande tillstånd de varit i. Lösningen ska stå i tre till fem minuter innan vi rör om och dricker lösningen. Det är viktigt att dricka lösningen på fastande mage. När magen är tom kommer ljummen vätska att släppas igenom med låg produktion av magsyra. Det gör att bakterierna överlever i större utsträckning än om man utsätter dem för magsyra som bildas i samband med en måltid.

Köp probiotika här