Vi står ut med jämförelsen – SanOmega är bäst i test!

Vi står ut med jämförelsen – SanOmega är bäst i test!

Alla annonserar att deras produkter är de bästa. Vi också såklart! Därför har vi skapat ett test där vi jämför oss med våra konkurrenter.

Vad har vi kollat? Det vi är angelägna om när vi mäter kvaliteten på ett omega-3-tillskott är:

  • Sammansättningen av omega-3 (EPA, DHA, DPA, ALA)
  • Vilka andra fetter tillsätts och i vilken mängd
  • Tillsatta vitaminer och andra mikronäringsämnen
  • Pris - Vad får du egentligen för pengarna?

Många kommer att hävda att SanOmega Premium är en dyr produkt, och ja. Du hittar många billigare omega-3-tillskott på marknaden. Men om du lyckas hitta en omega-3 som innehåller allt SanOmega innehåller till ett lägre pris än vad vi erbjuder får du gärna säga till. De billigaste produkterna innehåller naturligtvis billigare råvaror.

Sammansättningen av omega-3

Vilken fiskolja tillverkaren har använt är oerhört viktig för det resultat du vill uppnå. Billiga omega-3-tillskott innehåller ofta lite EPA jämfört med DHA, och det är ofta få tillsatta vitaminer. Det är också klokt att titta på hur mycket andra fettsyror som har tillsatts. I SanOmega tillsätter vi lite MCT (22-23% beroende på produkt) för att stabilisera fiskoljan. Det är vanligt att använda olivolja och det är också ganska vanligt att runt 37 % av produkten är olivolja (eller annan vegetabilisk olja). Det ger mindre omega-3.

Är olivolja en bra idé?

Vi använde olivolja i SanOmega tidigare, men har valt att gå bort från det eftersom ämnena i olivoljan förstör fettsyrorna i fiskoljan. En kallpressad olivolja innehåller flera mineraler, bland annat järn och koppar, samt spår av klorofyll. Klorofyll producerar sitt eget syre. Tillsammans gör det att oxidationen går snabbt och att polyfenolerna i olivoljan bryts ner. Vi rekommenderar alla att inta olivolja, men tycker inte att den ska blandas med fiskolja. Använd istället olivolja på din sallad så får du alla underbara ämnen som finns i olivolja utan att förstöra något.

MCT är en bättre idé!

MCT har visat sig prestera mycket bättre på både hållbarhet och smak. Anledningen till detta är att MCT består av mättade fettsyror som är kemiskt stabila. Detta resulterar i liten oxidation av fiskoljan. Den tar bort den "fiskiga" smaken från fiskoljan, vilket gör fiskoljan lätt att smaksätta med lite smaksättning. dessutom visar flera studier att MCT är bra för tarmfloran. Det har en så kallad prebiotisk effekt. Det gör att våra goda tarmbakterier uppskattar lite MCT i kosten.

Vitaminer och mikronäringsämnen

Så vitt vi vet finns det inget mer komplett omega-3-tillskott på marknaden. Vi väljer alltid den bästa naturliga fiskoljan vi kan få tag på (den med mest EPA), och har tillsatt vitaminerna A, D, E, K2*, Q10*, betakaroten* och astaxantin*. Många av kosttillskotten på marknaden har tillsatt en del av dessa ämnen, men det är oftast i mindre mängder än vad du hittar i SanOmega Premium.

Se hela produktjämförelsen här... 

Köp SanOmega Premium här