Läs mer om de program som är tillgängliga med denna teknik

Standardprogrammet "Natur" rekommenderas när du inte har några speciella behov på grund av situation, tillstånd eller enligt Health Optimizing Main Assessment. Detta är ett övergripande balanseringsprogram som säkert och effektivt kan användas av vem som helst. Detta program förhindrar förkalkning och stelhet i artärerna och förbättrar kardiovaskulär hälsa. Det hjälper också till med utbytet av joner över cellmembranen, så att cellerna kan bibehålla en optimal funktion för att bibehålla och optimera din hälsa, samt förebygga vanliga utmaningar. Använd intensitetsnivå 5 för att uppnå förbättringar och nivå 3 för underhåll.

"Active"-programmet är till för att öka ATP/energi och bör användas före träning eller andra situationer där en energiökning önskas, och två gånger per dag när låg cellulär aktivitet upptäcks under hälsooptimerande huvudbedömning. Detta program stimulerar Na+/K+-utbyte, vilket ökar ATP-produktionen, mitokondriell funktion och friska celler. Använd alltid intensitetsnivå 5 för "Aktiv"-programmet.

"Relax"-programmet är till för att balansera stress-agitation i kroppen, samt för användning direkt efter träning för att förhindra laktatuppbyggnad, ömhet och stelhet. Börja med intensitetsnivå 2 och testa om en nivå upp eller ner fungerar bättre för dig.

Alla andra program är receptbelagda för användning med ett chipkort som du kan ha programmerat på vilken regional hälsooptimerande klinik som helst. Det finns receptbelagda program för bentäthet, frakturer, psoriasis, migrän, sömn, idrottare och mycket mer.