Produktinformation

90 kapslar. Varje kapsel ger 110 mg magnesium, 10 mg kalium och 6 mg vitamin B6. 

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost.

Det finns kostanalyser som visar att vi får i oss mindre magnesium via kosten än vi behöver. Magnesium är det ämne som är näst vanligast förekommande i våra celler. Magnesium ingår i fler än 300 olika enzymer i kroppen. Magnesium är avgörande för ATPas, det enzym som gör att cellerna kan skapa energi, ATP. Det är väsentligt för till exempel muskelarbete och transport av näringsämnen och andra substanser genom cellmembranen. ATP används också till att bilda nya celler och ny vävnad. Hjärtat har ett extremt högt magnesiuminnehåll, cirka 18 gånger mer än i annan muskelvävnad. Magnesium bidrar till att upprätthålla den elektriska spänningen över cellmembranen i nerv- och muskelceller som är avgörande för nervcellernas funktion. Utan magnesium skulle såväl hjärtat som musklerna och nerverna förlora sin kraft.

Riskfaktorer för magnesiumbrist är ensidig kost, sockersjuka, njursjukdom, kronisk diarré, bantningskurer, åldrande, graviditet, för hög ämnesomsättning, hög alkoholkonsumtion, hög sockerkonsumtion, vissa typer av läkemedel och matsmältningsproblem, även om man idrottar mycket kan man få magnesiumbrist.

Brist på magnesium kan visa sig som bland annat: Muskelkramper, speciellt i vaderna. Hjärtklappning, speciellt på natten, gallstensanfall, nedstämdhet.