Mer information

Omega-3 är ett samlingsnamn för fleromättade fettsyror där det enskilda fettsyrorna DHA och EPA är det viktigaste och bidrar till dem positiva effekterna. Omega-3 fettsyror kan kroppen inte producera själv utan de måste intas via kosten

Omega-3 är en stapelvara i mångas kosttillskott hylla. Det finns en hel uppsjö av olika märken utav Omega-3. Det som är viktigt här att känna till är att många märken av Omega-3 är gjorda från koncentrat samt att de kan innehålla toxiner. Det kan också vara svårt att veta att man får i sig höga halter utav EPA och DHA. Helst skall EPA halten vara 3 gånger högre än DHA halten. Det kan vara svårt att få tag på en Omega-3 med den fettsyra sammansättningen. 

Kroppen konsumerar EPA hela tiden. Vissa omvandlas till eikosanoider, medan vissa fortsätter ner i omega-3-kedjan och slutar som DHA. DHA är mycket viktigt, men det konsumeras inte kontinuerligt som EPA. Brist är alltså sällan ett problem när det kommer till DHA. Tillräcklig tillgång på EPA gör det alltså möjligt för kroppen att självreglera den korrekta DHA-nivån. Detta ger dig viktiga byggmaterial för din hjärna.

San Omega-3 är helt ren och är framställd direkt från krill och småfisk och har 3 gånger så hög EPA som DHA vilket gör att den har en optimal sammansättning. Den innehåller även A, D3, E och K2- vitamin som bidrar till bättre upptagningsförmåga utav fettsyrorna samt Q10 som även det är viktigt för hjärtats funktion och för cellernas energiomsättning. Omega 3 kan bidra till:

  • Normal hjärt- och kärlhälsa
  • Normalt blodtryck
  • Njurarnas normala funktion
  • Ett normalfungerande immunförsvar
  • Normal utveckling hos foster
  • Normal synförmåga
  • Normal hjärnfunktion 
  • Minskar risken för blodpropp genom att minska blodets levringsförmåga

Varför är EPA viktigt?

Omega-3 innehåller 8 olika fettsyror. Dessa fettsyror har olika funktioner, men det är en fettsyra som visar sig i studie efter studie skiljer sig positivt från de andra, EPA! EPA säkrar hög produktion av antiinflammatoriska eikosanodier och reducerar inflammation och smärta. I tillägg visar studier att EPA förbättrar din sömn och därmed din koncentration. EPA är dessutom viktig för blodets viskositet. 

SanOmega är den mest kompletta omega-3 oljan på marknaden som innehåller hela 1619 mg EPA per 10 ml. Framställd av naturlig fiskolja med ingredienser av hög kvalitet.

Tillverkad i Norge

Hållbar

Nöjda kunder 

Tillverkad i Norge i enlighet med norska och EU:s kvalitetsbestämmelser

Vi använder små vilda fiskar, lågt i näringskedjan från hållbart förvaltade bestånd.

SanOmega beskrivs av många kunder som den bästa omega-3 oljan på markanden, som dessutom smakar gott. 

Innehåll per flaska: 300 ml SanOmega